Известување за јавна расправа за нацрт текстот на Правилникот за обновливи извори на енергија и на Уредбата за мерки за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори на енергиј

31.10.2018 16:44:10

 Министерството за економија организира тематска јавна расправа во врска со одредбите од нацрт текстот на Правилникот за обновливи извори на енергија и на Уредбата за мерки за поддршка на производството на електрична енергија од обновливи извори на енергија во соработка со Кабинетот на потпретседателот на Владата на Република Македонија задолжен за координација на економските ресори и Македонската енергетска асоцијација, која ќе се одржи на 07.11.2018 година (среда) со почеток во 10.00 часот во просториите на Стопанска комора на Република Македонија сала број 4 на петти кат.

 

 УРЕДБА ЗА МЕРКИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА >>>
ПРАВИЛНИК ЗА ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА >>>